Bir fermuara ihtiyacınız var ama nasıl sipariş edeceğiniz konusunda kararsız mısınız?
Doğru yere geldiniz !

Fermuar seçimi söz konusu olduğunda karar verme sürecine dahil olan birçok faktör vardır . Bu kılavuz, ihtiyacınız olan fermuarı seçmenize yardımcı olacak adım adım talimatlarla yardımcı oacaktır..

Bilmeniz gereken her şeyde size yol göstereceğiz, aynı zamanda yol boyunca bazı rehberlik ve öneriler de sunacağız. Size neyin çok önemli olduğunu ve neyin önemli olmadığını söyleyeceğiz. Sonunda fermuar seçerken kendinize güvenmeniz gerekir.

 

 

Separe mı yoksa Kapalı Uç mu?

1. Açık Uçlu - Separe mi yoksa Kapalı Uç mu?

Belirlemeniz gereken ilk şey, açık uçlu - separe bir fermuara mı yoksa kapalı uçlu - dipli bir fermuara mı ihtiyacınız olduğudur.

Separe fermuarlar tamamen iki parçaya ayrılabilmektedir. Separe fermuar aynı zamanda açık uçlu fermuar olarak da bilinir ve fermuar açıldığında tıpkı ceketteki fermuar gibi alttan tamamen ayrılır.

Mağazamızdaki Separe - Açık Uçlu Fermuarlar Göremek İçin Tıklayın

Kapalı uçlu fermuarlar alttan ayrılmayan fermuarlardır. Kapalı uçlu fermuarın bir örneği, bir pantolonun fermuarıdır. Kapalı uçlu fermuarlar çantalara, cüzdanlara, yastıklara, minderlere, döşemelere ve diğer birçok dikiş projesine ve el işlerine dikilebilir.

Separe bir fermuara ihtiyacınız olup olmadığını önceden belirlemek önemlidir çünkü eğer ihtiyacınız varsa, bir açık uçlu fermuar satın almanız gerekecektir. Kapalı uçlu bir fermuarı açık uçlu fermuara dönüştüremezsiniz, fermuar zincirinden separe fermuar oluşturamazsınız. Separe fermuarın alt kısmında bir pim ve kutu bulunur ve bu bileşenler, üretim işlemi sırasında yüksek ısı ve yüksek basınç altında birleştirilir. Bu nedenle elle bağlanamazlar.

Kapalı uçlu bir fermuara ihtiyacınız varsa daha fazla seçeneğiniz vardır. Kapalı uçlu bir fermuar satın alabilir, açık uçlu fermuarı alttan dikerek kapalı uçlu fermuara dönüştürebilir .

Kapalı Uçlu Fermuarlar Satın Almak için Tıklayınız

 

 

Fermuar Tipi

2. Fermuar Diş Çeşitleri

Fermuar tipi, fermuar dişlerinin malzemesini ifade eder. Ana fermuar türleri naylon, Kemik ( Plastik) ,

metal ve kalıplanmış plastik/kalıplanmış diştir. Çoğu zaman seçilen fermuar türü kişisel tercih meselesidir çünkü her malzeme benzersiz bir estetik sunar. Ancak bazı fermuarlar belirli uygulamalar için diğerlerine göre daha iyidir.

Naylon fermuarlara bazen "evrensel fermuarlar" denir, çünkü neredeyse her şeyde kullanılabilirler. Bunlar en esnek fermuar türüdür ve kıvrım gerektiren öğeler için en iyisidir. Örneğin minderler veya bavul. Naylon fermuarlar arasında standart naylon bobin fermuarlar, gizli fermuarlar ve metalik naylon fermuarlar bulunur.

Naylon Fermuar Satın Alınmak İçin Tıklayınız

Metal fermuarlar dayanıklılıklarıyla bilinir ve güvenilirlik ve dayanıklılık gerektiren öğeler için mükemmeldir. Metal fermuarlar, füme, antik sarı, eskitme gümüş, pirinç, tunç, oksitlenmiş nikel ve nikel dahil olmak üzere çeşitli  kaplamalara sahiptir.

Metal Fermuar Satın Alınmak İçin Tıklayınız

Kemik fermuarlar dayanıklılık gerektiren ürünlerde tercih edilir. Sıklıkla montlarda, çadırlarda , brandalarda ve birçok alanda işlevsel aksesuar larak kullanılırlar. Farklı diş modellerine sahiptirler. Genelikle standart dişli bildiğimiz kemik fermuarlardır. Farklı diş modelieri şunlardır. Timsah dişli, Metal diş görünümlü, Kare dişli ve birçeok farklı modele sahip olabilirler. Kemik fermuarların kaplamalı modelleri de mevcuttur ve sitemizde çeşitli boy ve renkleri mevcuttur..

Kemik Dişli - Kalın Dişli Fermuar Satın Almka İçinTıklayınız

 

 Fermuar Boyutu / Ölçer

3. Fermuar Boyutu / Fermur Tipi

Fermuar boyutu (veya fermuar ölçüsü), fermuar sıkıştırıldığında fermuar dişlerinin genişliğine milimetre cinsinden karşılık gelen bir sayıdır. Bir sayının yanındaki # sembolü, fermuarın ölçüsünü ifade eder.

Fermuar ölçüsü, bir fermuarın ne kadar ağır iş olduğunu ifade eder. Sayı ne kadar büyük olursa fermuar o kadar ağır iş yapar. Örneğin #2 fermuar hafiftir ve genellikle dekoratif yastıklarda kullanılırken #10 fermuar hacimlidir ve ağır iş ceketleri için idealdir. Sayısal olarak birbirine yakın olan ölçüler ağırlık bakımından da birbirine çok benzer. Örneğin #7 ve #8 çok benzer olacak, #8 biraz daha ağır işlere yönelik olacak.

Fermuar boyutu kişisel tercih meselesi olabilir, ancak seçilen fermuarın çok hafif veya çok ağır olmadığından emin olmak için fermuarın kullanılacağı uygulama dikkate alınmalıdır. Örneğin, 10 numaralı fermuar bir kazak için çok ağır, 3 numaralı fermuar ise ağır bir ceket için çok hafiftir.

Mevcut bir fermuarı değiştiriyorsanız, mevcut fermuarın tipinden memnun olmadığınız sürece, genellikle aynı boyuttaki fermuarı veya çok yakınını satın almak isteyeceksiniz. Örneğin, bir ceketinizde 10 numara fermuarınız varsa ve çok kalın olduğunu düşünüyorsanız, bunu biraz daha az hacimli bir şey için #8 ile değiştirebilirsiniz ya da daha orta ağırlıkta bir şey için #5'e inebilirsiniz. hiç de iri değil.

Fermuar Çeşitlerinden  , #3 , #4.5, #5 , #8 , #9 ,#10 ve #20 fermuarları genellikle kısa sürede üretilebilir ( 3 ile 7 gün arasında) .

Daha fazla bilgi için Fermuar Ölçer Nasıl Ölçülür kılavuzumuza göz atın

 

 

4. Tek Yönlü mü, Çift Yönlü Fermuar mı?

Bir fermuarın tek yönlü veya çift yönlü olması, fermuar yolunda kaç adet kaydırıcının bulunduğuna göre belirlenir.

Çoğu fermuarın tek kaydırıcısı vardır ve bu nedenle tek yönlü fermuarlardır. E-Dugme (e-Buttons) web sitesinde bunu yalnızca fermuar olarak adlandırıyoruz ve "tek yönlü" olarak tanımlamıyoruz.

Ancak bazı fermuarların iki sürgüsü vardır ve bu nedenle “iki yönlü fermuarlar” olarak adlandırılır. Bunlar bazen "çift fermuarlar" olarak da bilinir. Buna bir örnek, daha uzun bir ceket veya paltodaki fermuardır; bu fermuar, onu giyen kişi otururken bacaklarının daha kolay hareket etmesine olanak sağlamak için alttan açılabilir. Tulum fermuarları genellikle iki yönlü fermuarlardır.

 

 

Fermuar Rengi

 

5. Fermuar Rengi

Fermuar rengi, fermuarın yanlarındaki polyester kumaşın ("fermuar bandı" olarak da bilinir) rengini ifade eder. Aynı zamanda bazı fermuarlardaki fermuar dişlerinin rengini de ifade eder.

Kalıplanmış plastik ve naylon bobin fermuarlarda (metalik bobin hariç), fermuar dişlerinin rengi de kumaşın rengiyle uyumlu olacaktır.

Metal fermuarlarda renk yalnızca metal fermuar şeridini ifade eder, çünkü fermuar dişleri metalin rengindedir. Örneğin, kırmızı pirinç metal fermuarda pirinç/altın renkli dişler ve kırmızı fermuar bandı bulunur.  

 

 

 

 

 

 

 

6. Fermuar Uzunluğu

Fermuar uzunluğu genellikle cm cinsinden ölçülür. Bir fermuarın uzunluğunu nasıl ölçeceğiniz, çalıştığınız fermuarın türüne bağlıdır. Ne olursa olsun, ölçümünüzde zincir bulunmayan durumlarda asla fermuar bandı eklemezsiniz.

Fermuar uzunluğunun doğru ölçülmesi önemlidir. Özel talimatlar için lütfen Fermuar Uzunluğunun Nasıl Ölçüleceğine bakın.

İhtiyacınız olan uzunluğu bulamıyor musunuz? .

 

 

 

 

 

Hala emin değilmisiniz?

Özel projenizle ilgili sorularınız için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin. Fermuar seçiminde size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız