Pratik olarak, metal kuşgözleri bir kumaş parçasındaki bir deliği güçlendirmek için kullanılır, tıpkı daha küçük kuzeni olan plastik kuşgözü gibi. Bu halkalar genellikle daha ağır kumaşla,  branda ve tente, çadır, kanvas ve saklama çuvalları ve ipli torbalar gibi uygulamalar için kullanılır. Perdeleri, ayakkabı bağcıklarını yerleştirmek için kuş gözü halka kullanır. Spor etkinliklerinde ve ticari fuarlarda gördüğünüz büyük bilbord tabelalar, kenarları boyunca bir dizi branda kuşgözü ile yerinde tutulur ve ihtiyaç duyulan yere asılabilir.

Bir kumaş parçasına delik eklemeniz gereken hemen hemen her yerde bir kuşgözü ile takviye edilebilir. Evde, metal veya plastik kuşgözleri ( kapsüller )  genellikle duş perdelerinde ve modern perdelerde görülür. Ancak çok yönlü kapsüller, bir yardımcı olarak veya başka basit bir tasarıma  görsel ilgi eklemek için kullanılabilir.

 

Bir Kuşgözü Nerede Kullanılabilir?

Şık bir çantanız var ve ona fonksiyonellik ve görsellik eklemek istiyorsanız kuşgözü ölçüleri önem arz etmektedir. D tokalar ve uzun bir kayış ekleyerek onu gerçekten Konforlu bir kullanıma imkan sağlayabilirsiniz. Bir kot pantolonun, kumaş pantolonun, eteğin ve hatta ev dekoruna oval kuşgözü veya metal kapsül eklemek, benzersiz vurgular ekleyebilirsiniz.

 Perdelerin üst kısmındaki perdelik kuşgözleri kullanırken, işte size başka eğlenceli fikirler:

  • Fırın tepsi tutacaklarına ve eldivenlerine bir köşesine kuşgözü ekleyerek mutfağınızdaki bir askıya, mıknatısa veya bardak kancasına asabilirsiniz.
  • Kullandıktan sonra kuruması için asmak için mutfak eldivenlerinin açıklığına bir kapsül yerleştirin.
  • Çanta, alışveriş ve diğer çantalara bir kordon veya ince dekoratif ip sapları ekleyin. 
  • Kumaşta uygun boyutta delikler eklemek için kapsülleri kullanın. Kuşgözlerindeki deliklerden kordon uçlarını içe veya dışa doğru sokun, uçlarda sıkı düğümler atın.
  • Tutamaçları, yer minderlerinin veya taşıdığınız diğer öğelerin yanlarındaki kuşgözleri ile sandalye veya salıncağa sabitleyin.
  • İhtiyaçlarınıza uygun boyutta kendi kumaş saklama kutularınızı yapın, bir tarafa dekorasyon veya onları almak için bir kuşgözü ekleyin.
  • Küçük bir yan sehpa veya bar taburesi için bir kumaş örtü yapın ve köşelerdeki kapsüllerden geçirilen kordon, şerit veya kumaş şeritleri kullanarak köşeleri sabitleyin. 
  • Sıradan bir kutuyu şeritler ipleriniz için için bir saklama alanına dönüştürün, makaraları ve yumakları düzenli  tutmak için gerekli ölçüdeki kuşgözü deliklerinden geçirerek şeridi kutudan çıkarın.

 

 

Şapka Fileli Kuşgözleri Nasıl Kullanılır?

Şapkalarda hava akışına izin vermek ve başınızın terlemesini önlemek için file kuşgözleri kullanabilirsiniz. Başınız oldukça fazla ısı yayar, bu nedenle iyi bir şapka soğuk havalarda sıcak kalmanıza yardımcı olur. Ancak dışarıda çalışırken veya yazın sıcağında herhangi bir şey yaparken, şapkalar ısıyı hapsederek sizi daha da rahatsız edebilir. Şapkalarınıza file kuşgözleri eklemek havalandırma sağlar ve çok daha kolay serinlemenize yardımcı olur.

 

 

Kuşgözü Nasıl Takılır

İki araca ihtiyacınız olacak: bir çekiç ve örs adı verilen bir yerleştirme aracı. Bir kuşgözü iki parçadan oluşur, plastik ve metal alt halka ve kapsül. Bazı kapsüllerin ucunda sivri uçları vardır.

Uygulama, artık kumaşta pürüzlü bir delik olmayacak şekilde açtıktan sonra birbirlerine çekiçle vurulmasını içerir. Salmastra istediğiniz her yeri işaretleyin, ardından kumaşta borulu erkek kısım  boyutundan daha küçük bir delik açın. Delgeçin kumaşın ters tarafından çıkacak şekilde uygulayın.

Daha ince kumaşlar, kumaşı delgeç içinde yerinde tutmak için küçük parçalar halinde ütü tela veya başka bir astar gerektirebilir.

Zemin veya tahta parçası gibi sert bir yüzey üzerinde çalışarak örsün saplama ucunu üstüne ortalayın ve çekiçle vurun. Kesme tahtası da işe yarayabilir. Projenizin kirlenmesini önlemek için bir havlu üzerinde çalışmak isteyebilirsiniz. Halka tamamen oturana kadar çekiçle vurun. Kurulumu kolaylaştıran pense de mevcuttur. Tamamlandığında kumaş projeniz kullanıma hazırdır.

 

 

Projeniz İçin Hangi Boyuttaki Kuşgözlerinin En İyi Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Ölçün!

Projeniz bir kalıptan ise, boyut talimatlarda olacaktır. (Değilse, biraz hesaplamanız gerekecektir.) Çok çeşitli boyutlar ve türler sunuyoruz - kapsül ve kuşgözü boyutlandırma tablomuzu ziyaret etmek için burayı tıklayın.

 

Kuşgözleri İçin Neden E-dugme.com  Seçmelisiniz?


Sanal mağazamız, aklınızdaki her türlü dikiş veya diğer projeler için her boyutta ve türde geniş bir kuşgözü ve metal aksesuar yelpazesi sunar. Antik sarı, nikel, bronz, bakır ve diğer kaplamalarda kuşgözleri sunuyoruz. Ayrıca plastik kuşgözü kapakları, perdeler için kuşgözü bantları sunuyoruz ve hatta çeşitli renklerde bir kuşgözlerimiz mevcuttur!

Kapsüller, 1990'dan beri moda endüstrisine sunduğumuz aksesuar türden olup, çoğu perakende mağazasında bulunandan daha yüksek kalitededir. 2012'den beri, bu aynı profesyonel sınıf kapsülleri ve diğer malzemeleri ev dekorasyonu ve zanaatçılara da sunuyoruz.

Moda ve dikiş malzemelerinin 1 numaralı bağımsız web perakendecisi olan E-dugme.com , her dikiş ve zanaat ihtiyacınızı karşılayacak çok çeşitli tekstil metal aksesuar, ayakkabı ve çanta aksesuarlarına sahiptir.. Ayrıca, Türkiye'deyseniz, evinize veya iş yerinize 150 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz teslimat sağlıyoruz.